Kako odabrati plocice za kuhinju – Domis enterijeri
Pločice za kuhinju

Kako odabrati plocice za kuhinju Komentariši

Kuhinja je postala više nego porodična soba jer se ljudi vole okupljati dok se kuvanje priprema. To znači da većina kuhinjskih prepravki ne samo da mora da ispunjava utilitarne zahteve, već i stvara prelepo mesto za okupljanje. Takođe, kupci imaju različite stilove i ukuse koji se mogu integrisati u kuhinje sa jedinstvenim rezultatima. Ako želite kuhinju koja ne samo da radi za vaše potrebe kuvanja, već i čini goste da budu impresionirani njenim izgledom, onda morate obratiti veliku pažnju na to kako da odaberete prave pločice za kuhinju. Uzmite u obzir ove specifične dileme oko dizajniranja pločica za kuhinju da biste stekli izgled kakav želite i volite.

1.Pre nego što počnete

Razmislite o stilu svog doma. Pogledajte kroz časopise i na internet mreži slike pločica koje volite. Pokušajte i ne idite protiv stila vašeg doma – umesto toga, radite sa njim.

2. Veličina pločica

Pločice male veličine obično su pogodne za male stambene prostore kao što su kuhinje, kupatila i toaleti.

keramičke-pločice-za-kuhinju

 

3.Veličina prostorije

Velike pločice čine da se soba izgleda veće i prostranije. Upotreba podnih pločica na zidovima učiniće da prostor izgleda kohezivnije, ali ne možete da koristite kuhinjske zidne pločice na podu. Podna pločica imaće tvrđu glazuru i izrađena je od tvrđih materijala da bi izdržala promet. U maloj sobi, svetlije pločice će učiniti da se prostor oseća većim. Ako imate veliku sobu, imate više mogućnosti; možete birati od svetlih do tamnih pločica.

zidne-plocice-za-kuhinju

 

4. Boja

Razmislite o opštem osećaju koji želite da postignete u prostoriji koju želite da popločate – spokojnom i opuštajućem ili raspoloženom i atmosferskom? Ako nemate područje karakteristika poput splashback-a, pločice obično nisu fokus sobe, ali mogu nadopuniti druge dizajnerske karakteristike sobe. U kupatilu ćete možda želeti opuštajuću atmosferu, pa potražite boje koje se lepo spajaju. U kuhinji će vam biti potrebna živahnija opcija, pa odaberite pločice za kuhinju  koje su više kontrastne.

5.Fugne

Ne zaboravite na važnost odabira prave boje fugne. Kontrastna masa za injektiranje će naglasiti linije i dizajn, dok će fugmasa u komplementarnoj boji kao pločica dati suptilan efekat. Osigurajte da su vaše grupisane površine zapečaćene kako biste sprečili stvaranje mrlja.

6.Tekstura pločice

Tekstura pločice bilo da odaberete mat ili poliranu završnu obradu, lični je izbor. Glazirane pločice za kuhinju se lako čiste, ali prirodna terakota pločica nema glazuru i treba joj posvetiti više pažnje da bi se prestale pojavljivati mrlje.

7.Prirodna svetlost

Sjajna pločica će odgovarati tamnom prostoru jer odražava više svetlosti, kao i svetlije boje.

keramičke-pločice-za-kuhinju-1

8.Završno izlaganje

Osigurajte da sve što odaberete u jednoj prostoriji ne odskače od kompletnog dizajna i stila vašeg doma.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.